Palautuskäytäntö

PALAUTUKSET

----

Vakuutuksemme on voimassa 30 päivää. Jos ostoksestasi on kulunut 30 päivää, emme valitettavasti voi tarjota sinulle hyvitystä tai vaihtoa.

Jotta tuote voidaan palauttaa, sen on oltava käyttämätön ja samassa kunnossa kuin se on vastaanotettu. Sen on myös oltava alkuperäispakkauksessa.

Useita tuotetyyppejä ei voi palauttaa. Pilaantuvia tavaroita, kuten elintarvikkeita, kukkia tai lehtiä, ei voi palauttaa. Emme myöskään ota vastaan intiimi- tai hygieniakäyttöön tarkoitettuja tuotteita, vaarallisia tuotteita tai syttyviä kaasuja tai nesteitä.

Muut tuotteet, joita ei voi palauttaa:
* Lahjakortit
* Ladattava ohjelmisto
* Tietyt terveys- ja henkilökohtaisen hygienian tuotteet

Palauttaaksesi tuotteen sinun on esitettävä meille kuitti tai ostotodistus.

Älä palauta ostoksiasi valmistajalle.

Tietyissä tilanteissa palautus myönnetään vain osittain: (tarvittaessa).
* Kirjat, joissa on selviä käytön jälkiä.
* CD- ja DVD-levyt, VHS-kasetit, ohjelmistot, videopelit, kasetit tai vinyylilevyt, jotka on avattu.
* Mikä tahansa tuote, joka ei ole alkuperäisessä kunnossaan, on vahingoittunut tai josta puuttuu osia syistä, jotka eivät johdu meidän virheestämme.
* Mikä tahansa tuote, joka palautetaan yli 30 päivää toimituksen jälkeen.

Palautukset (jos sellaisia on)
Kun olemme vastaanottaneet ja tarkastaneet palautetun tuotteen, lähetämme sinulle sähköpostiviestin, jossa vahvistamme, että olemme vastaanottaneet sen. Ilmoitamme sinulle myös päätöksestämme hyväksyä tai hylätä hakemuksesi.
Jos pyyntösi hyväksytään, palautus käsitellään ja hyvitys tehdään automaattisesti luottokortillesi tai alkuperäiselle maksutapallesi tietyn ajan kuluessa.

Myöhästyneet tai puuttuvat palautukset (jos sellaisia on)
Jos et ole vielä saanut palautusta, tarkista ensin pankkitilisi uudelleen.
Ota sitten yhteyttä luottokorttiyhtiöön, sillä hyvityksen virallinen kirjaaminen voi viivästyä.
Ota sitten yhteyttä pankkiin. Usein tarvitaan käsittelyaika ennen kuin palautus kirjataan.
Jos et ole vieläkään saanut hyvitystä, kun olet suorittanut kaikki nämä vaiheet, ota meihin yhteyttä osoitteeseen aide.nook.official@gmail.com.

Myyntituotteet (tarvittaessa)
Vain normaalihintaiset tuotteet voidaan palauttaa. Valitettavasti myynnissä olevia tuotteita ei palauteta.

Vaihdot (tarvittaessa)
Korvaamme tuotteen vain, jos se on viallinen tai vahingoittunut. Jos haluat tässä tapauksessa vaihtaa sen samaan tuotteeseen, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen aide.nook.official@gmail.com ja lähetä tuote osoitteeseen: 14 rue jeanne jugan, Laval, R, 53000, Ranska.

Lahjat
Jos palautettu tuote on ostohetkellä merkitty lahjaksi ja se on lähetetty suoraan sinulle, saat lahjahyvityksen, joka vastaa palautuksen arvoa. Kun olemme vastaanottaneet palautetun tuotteen, sinulle lähetetään lahjakortti.

Jos tuotetta ei ole merkitty lahjaksi ostohetkellä tai jos lahjan antaja on halunnut saada tuotteen ensin ja antaa sen sinulle myöhemmin, lähetämme palautuksen lahjan antajalle ja hän saa tietää, että olet palauttanut tuotteen.

Toimitus
Palauttaaksesi tuotteen sinun on lähetettävä se postitse osoitteeseen: 14 rue jeanne jugan, Laval, R, 53000, Ranska.

Sinun on itse maksettava lähetyskulut tuotteen palauttamisesta. Toimituskuluja ei palauteta. Jos saat hyvityksen, palautuksen toimituskulut vähennetään siitä.

Asuinpaikastasi riippuen vaihtotuotteesi vastaanottamiseen kuluva aika voi vaihdella.

Jos lähetät yli 75 dollarin arvoisen lähetyksen, kannattaa harkita sellaisen toimituspalvelun käyttämistä, jonka avulla voit seurata lähetystä tai ostaa toimitusvakuutuksen. Emme takaa, että saamme palauttamasi tuotteen.